Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Лікарі порадили майбутнім мамам не займатися сексом "за графіком"
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі порадили майбутнім мамам не займатися сексом "за графіком"

Причиною невдалих спроб завагітніти може стати звичайний стрес

27 січня 2020, 17:06 comments4155
Поділіться публікацією:
Лікарі порадили майбутнім мамам не займатися сексом "за графіком"

Не мало жінок у наш час стикаються з тим, що хочуть, але не можуть завагітніти. Виявляється, причиною цього може бути навіть звичайний стрес, передає видання "Наша мама".

Як зазначається, навіть є такий термін, як психогенне безпліддя, що є наслідком стресу. Тому тим, хто намагається, але не може завагітніти, лікарі радять не зациклюватися на овуляції і не займатися сексом виключно у цей період. Оскільки, це теж свого роду стресова ситуація. І вона може досить негативно позначитися на зачаття.

Так, вже відомо, що коли пара переставала думати про овуляцію, вираховувати дні, займатися коханням за графіком і сходити з розуму (постійно думаючи про вагітність), їм вдавалося зачати дитину природним способом.

Як відомо, стрес може порушувати овуляцію і навіть впливати на гормональний фон жінки. Так, варто задуматися і почати хвилюватися лише тоді, якщо парі не вдається завагітніти протягом 1,5 року. Це в тому випадку, якщо статевий акт у пари був регулярний і незахищений. Тоді слід пройти обстеження. Якщо виявиться, що все в порядку, і саме подружжя ще молоде, то подолати безпліддя можна самим. Для цього знадобитися лише час.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що коронавірус поширюється: МОЗ застерігає українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!