Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Чому вагітним не можна захоплюватися солодощами
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому вагітним не можна захоплюватися солодощами

Надлишок солодкого призводить до неприємних наслідків

17 квітня 2020, 10:50 comments1981
Поділіться публікацією:
Чому вагітним не можна захоплюватися солодощами

Майбутня мама повинна особливу увагу приділити своєму раціону харчування. Дослідники кажуть, що на час варто відмовитися від солодощів, тому що вони не тільки призводять до зайвих кілограмів, але і впливають на розвиток плоду.

Раніше існував міф про те, що майбутній мамі в бажанні щось з'їсти відмовляти не можна, особливо якщо хочеться солодкого або солоного. Нібито таким чином її організм подає сигнал про те, якої речовини їй не вистачає для повноцінного виношування дитини. Але зараз лікарі говорять про протилежне, стверджуючи, що вагітній жінці потрібно строго стежити за своїм меню і навчитися обмежувати себе в деяких продуктах.

Вчені з'ясували, що захоплення вагітними жінками солодкими ласощами негативно позначається не тільки на талії, але і розвитку плоду. Так, вони стверджують, що діти, у яких мами під час виношування захоплювалися тортиками, цукерками та тістечками, в майбутньому частіше за своїх однолітків стикаються не тільки із зайвою вагою і раннім статевим дозріванням, але і мають більш низькі показники інтелекту.

Дослідники стверджують, що багато сучасних дітей мають ці проблеми зараз саме тому, що їх матері не відмовляли собі в солодощах. І низький розвиток інтелекту — це те, що закладається ще в утробі матері.

Довести це вони змогли за допомогою експерименту на тваринах. Проте в достовірності цих даних сумніватися не доводиться, тому що споживання і засвоєння глюкози, що у тварин, що у людей — ідентичне. А все тому, що плід отримує з організму мами не тільки необхідну йому кількість корисних речовин, але і їх надлишок. Це стосується і глюкози, велика кількість якої призводить до порушень в розвитку нервової системи дитини, а в подальшому позначається на рівні інтелекту.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чим можна замінити каву під час вагітності



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!