Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи ТОП-5 самих шкідливих харчових звичок у вагітних
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-5 самих шкідливих харчових звичок у вагітних

Під час вагітності необхідно ретельно стежити за харчуванням

24 квітня 2020, 17:50 comments1452
Поділіться публікацією:
ТОП-5 самих шкідливих харчових звичок у вагітних

У період вагітності жіночий організм піддається серйозній перебудові, тому у майбутньої мами може часто змінюватися настрій і харчові звички. Експерти визначили найбільш шкідливі з них.

Любов до солоного

Надлишок солі і солоних продуктів буде сприяти затримці рідини в організмі, підвищення тиску і появи набряків. Підвищений тиск, в свою чергу, може призвести до порушення плацентарного кровообігу, в результаті чого організм плода починає відчувати брак кисню і поживних речовин, що може призводити до відставання в зростанні малюка.

Зловживання гострими спеціями

Не менш важливо майбутнім мамам знати міру при додаванні гострих спецій у страви (чорного та червоного гострого перцю, гірчиці та ін). Ці спеції активно впливають на слизову шлунка і можуть провокувати розвиток гастриту і, навіть, виразкової хвороби.

Звичка запивати їжу чаєм або кавою

Незалежно від того, яку їжу, ви запиваете чаєм або кавою, це може порушувати засвоєння мінеральних речовин. Справа в тому, що чай і кава багаті фітиновою кислотою, яка перешкоджає нормальному засвоєнню заліза, кальцію, магнію і цинку з їжі.

Звичка їсти солодкі фрукти одразу після основного прийому їжі

Якщо з'їдати відразу після обіду високосахаристі фрукти (наприклад, банан, хурму, виноград), то це може посилити процеси бродіння в кишечнику і викликати посилене газоутворення (метеоризм). Тому таку звичку корисною не назвеш.

Звичка не снідати і пити каву на голодний шлунок

Це досить шкідлива харчова звичка, бо протягом години після пробудження активізується вироблення травних соків, тому відсутність в шлунку повноцінного сніданку може призводити до так званих "голодних" гастритів. А звичка пити каву з ранку на голодний шлунок тільки погіршить ситуацію. Адже кава дратує слизову шлунка, і крім гастриту може викликати у майбутньої мами напад печії.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які косметичні процедури протипоказані при вагітності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!