Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Стреси під час вагітності: як допомогти собі
commentss НОВИНИ Всі новини

Стреси під час вагітності: як допомогти собі

Стрес негативно впливає не тільки на жінку, але і на дитину

29 квітня 2020, 19:00 comments1230
Поділіться публікацією:
Стреси під час вагітності: як допомогти собі

Очікування дитини – особливий період, наповнений хвилинами радості і щастя, душевного піднесення і натхнення. Принаймні, саме такий стан і хочеться випробувати кожній вагітній жінці. Однак на практиці мало кому вдається уникнути стресу під час вагітності і не піддаватися негативним емоціям. Як собі допомогти?

Спрямована агресія

Часто майбутня мама, знаючи про шкоду негативних емоцій, забороняє собі їх відчувати: "Мені плакати не можна", "Припини злитися" і т. д. Однак емоції нікуди не зникають, а просто перетворюються на тілесні затиск. Тому, щоб по-справжньому звільнитися від негативу, буває корисно допустити "заборонену" поведінку, адаптувавши її до місця. Ви злитеся на колегу, яка, користуючись вашим становищем, отримала підвищення, на яке ви розраховували? Тримайте під рукою шматок пластиліну, який можна розминати, катати... При таких діях всі напруга йде в руки і пальці, а припинення маніпуляцій призводить до розслаблення цих частин тіла і зняття роздратування.

Водні процедури

Вода завжди вважалася добрим помічником у боротьбі з втомою і напругою. Багатьом допомагають заняття в басейні. Якщо ж вам не рекомендуються за медичними показаннями тренування, можна забезпечити собі сеанс релаксації і під душем. Закрийте очі і відчуйте, як краплі води потрапляють на ваше тіло і стікають вниз, постарайтеся не думати, а просто відчувати воду на вашій шкірі. Постійте так кілька хвилин, відчуваючи, як краплі забирають з водою і ваші проблеми.

Просто факти

Буває, щоб перестати нервувати, достатньо просто зняти невизначеність ситуації, отримавши додаткову інформацію. Ви турбуєтеся з приводу не дуже хороших аналізів, а лікар лише налякав майбутньою госпіталізацією? Прочитайте літературу з даного питання, проконсультуйтеся в іншого фахівця, зберіть всі дані перш, ніж робити висновки і засмучуватися.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чим можна замінити каву під час вагітності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!