Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи "Годинник цокає": все частіше українки відкладають першу вагітність за 30
commentss НОВИНИ Всі новини

"Годинник цокає": все частіше українки відкладають першу вагітність за 30

Середній вік жінок в Україні, які вперше зважилися стати матір'ю, постійно збільшується

17 травня 2020, 20:52 comments2714
Поділіться публікацією:
"Годинник цокає": все частіше українки відкладають першу вагітність за 30

Українські гінекологи відзначають, що серед жінок, які народжують вперше, все частіше зустрічаються так звані "старородящі", які вагітніють після 30-ти років. Про це повідомляє видання "7 днів".

Якщо в 2001 році жінки народжували першу дитину в середньому у 23 роки, а загальний середній вік материнства становив 25,2 року (враховується статистика всіх народжень протягом року і виводиться середній вік матерів, в цьому році народили), то в 2018 році Українська вперше ставали матерями в середньому на 25,4 року, а середній вік народження дітей будь черговості становив 27,7 року. У селах материнство, порівняно з містом, кілька віком: середній вік жінки, що народжує першу дитину — 23,7 року, а загальний середній вік — 26,7 року. Трохи вище ці показники у містах — 26,2 і 28,4 року відповідно.

Згідно переконання акушерів, така тенденція може негативно позначитися на загальному природному прирості населення, оскільки жінки в старшому віці, як правило, не наважуються на народження більше 1-2 дітей.

Що стосується причин такого пізнього першого материнства, то вона проста: жінка хоче встигнути підкорити кар'єрні вершини "встати на ноги", щоб не виявитися безпорадною і залежати від чоловіка, які все частіше в сучасному світі виявляють себе інфантильно і не підготовлені до батьківства.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що кардіологи назвали саму корисну кашу, яка допоможе зберегти ваше серце здоровим.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!