Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи П'ять важливих правил з перших днів вагітності
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять важливих правил з перших днів вагітності

Ці правила допоможуть підтримувати здоров'я в тонусі

28 травня 2020, 13:15 comments1755
Поділіться публікацією:
П'ять важливих правил з перших днів вагітності

Жінка в період виношування малюка повинна дбайливо ставитися до свого здоров'я, адже тепер вона відповідає за двох. Є кілька правил, які майбутня мама повинна дотримуватися, щоб вагітність протікала добре. Деякі з них вже давно відомі. Що це за правила?

Полівітаміни

Під час вагітності жінка повинна уважно стежити за своїм раціоном харчування, щоб організм отримував необхідні вітаміни та цінні мікроелементи. Але одного правильного харчування може бути недостатньо. Майбутнім мамам рекомендують вживати пренатальні вітаміни, у яких міститься висока доза фолієвої кислоти, заліза, кальцію та інших елементів. Вони допомагають плоду правильно розвиватися. Підібрати вітаміни вам допоможе лікар.

Відмова від паління

Про шкідливий вплив тютюну на організм відомо давно. Але деякі мами при надії ігнорують це правило і продовжують палити. Діти у таких матерів, можуть народиться з низькою вагою і мати проблеми з розвитком. Заради дитини від згубної звички краще відмовитися.

Сон

Через гормональну перебудову у вагітної можуть початися проблеми зі сном, але в цей період дуже важливо забезпечити собі якісний відпочинок. Якщо відчуваєте втому, залиште всі справи і постарайтеся заснути, щоб відновити сили.

Відмова від алкоголю

Не існує безпечної дози алкоголю, тому під час вагітності необхідно повністю відмовитися від спиртних напоїв. В іншому випадку, дитина постраждає, адже алкоголь негативно вплине на її формування в утробі і розвиток.

Активні заняття

Якщо немає протипоказань, щодня робіть фізичні вправи. Вони допоможуть впоратися з безсонням, надмірним збільшенням ваги, біллю в м'язах і поганим настроєм. Віддайте перевагу йогі, плаванню або фітнесу для вагітних.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як доглядати за шкірою під час вагітності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!