Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки Названо п'ять ознак нестачі вітамінів в організмі
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо п'ять ознак нестачі вітамінів в організмі

Появу авітамінозу можна визначити і без аналізів

13 вересня 2019, 09:25 comments3034
Поділіться публікацією:
Названо п'ять ознак нестачі вітамінів в організмі

Ваш організм швидко відреагує на брак тої чи іншої речовини зовнішніми проявами. На що звернути увагу і як заповнити нестачу вітамінів?

Червоні висипання на обличчі, випадання волосся

Швидше за все, вам не вистачає біотину – вітаміна В7. Вітаміни групи В складно накопичуються і утримуються в організмі, і поповнювати їх запаси бажано постійно. Слід додати в раціон лосось, авокадо, гриби, цвітну капусту, сою, горіхи, малину, банани і яйця.

Тріщинки в куточках рота

Явна нестача заліза, цинку, вітамінів групи В. Найчастіше виникає у вегетаріанців. Заповнити недостачу можна за допомогою м'яса птиці, лосося, тунця, яєць, устриць та молюсків, арахісу, бобів, сочевиці.

Акне на руках і стегнах

Вам потрібні незамінні жирні кислоти та вітаміни А і D. Їх ви знайдете в жирній рибі, горіхах – волоських, мигдалі. Вітаміну А багато в овочах і зелені — моркві, солодкому перці та картоплі.

Судоми ніг

Зверніть увагу на продукти, що містять магній, калій і кальцій. Особливо, якщо у вашому житті присутні важкі фізичні тренування, після яких потім йде багато мінералів. Ваше харчування – мигдаль, банани, фундук, шпинат і брокколі.

Оніміння кінцівок

Якщо ви помітили оніміння і поколювання в руках і ногах, заповнити недолік вітамінів В9, В6, В12. Напевно ви паралельно спостерігаєте у себе ознаки депресії, тривожності, хронічної втоми. Їжте шпинат, спаржу, буряки, квасолю і грейпфрути, а також яйця, восьминогів, мідії, молюсків, устриць і м'ясо птиці.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як перемогти авітаміноз.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!