Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
З віком наш організм втрачає цінні вітаміни і мікроелементи, тому потрібно періодично поповнювати їх запас. Після 40 років особливо важливо займатися своїм раціоном харчування, щоб він був максимально корисним. Про це повідомляє видання Med2.
Фахівці радять вживати кальцій, добова норма якого після 25 років повинна складати більше 800 мг. Цей мікроелемент необхідний для підтримки здоров'я кісток, суглобів та зубів. Гарними джерелами кальцію є молочні продукти (твердий сир, творіг молоко), зелені листові овочі (капуста, шпинат), а також горіхи та боби.
Також потрібно брати Коензім Q10 — вітаминоподібний компонент, який зміцнює імунітет, нормалізує артеріальний тиск і знижує рівень "поганого" холестерину в крові. Заповнити його запас в організмі допоможуть такі продукти, як яловичина, насіння кунжуту, яйця, арахіс, брокколі, а також апельсин і полуниця.
Крім цього, періодично потрібно поповнювати в організмі запас вітаміну Е, який є потужним антиоксидантом. За його допомогою запобігається розвиток ракових клітин і сповільнюється старіння організму. Для підвищення його рівня необхідно вживати більше морепродуктів, горіхів, фруктів і ягід.
Не варто забувати і про селен — це важливий мікроелемент, який бере активну участь у всіх процесах організму. Він допомагає зміцнити захисні функції імунітету, покращує обмінні процеси і репродуктивну функцію. Цм елементом багаті такі продукти: злаки, морепродукти, гриби, овочі та горіхи.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому після 40 років складніше скинути зайву вагу.
Новини партнерів
Новини