Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки Лікарі розповіли про дивовижні властивості вітаміну С
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі розповіли про дивовижні властивості вітаміну С

Цей вітамін дуже важливий для роботи всього організму

6 березня 2020, 09:45 comments2372
Поділіться публікацією:
Лікарі розповіли про дивовижні властивості вітаміну С

Вітамін С або аскорбінова кислота є потужним антиоксидантом, який запобігає розвитку багатьох захворювань. Лікарі розповіли, які дивовижні  властивості для організму має ця органічна речовина.

Захист ДНК

У кількох експериментах було показано, що вітамін С інгібує фрагментацію ДНК і генетичне пошкодження в клітинах, які зазнали впливу іонізуючого випромінювання або мутагенних хімічних речовин. Завдяки цьому він може благотворно впливає на пацієнтів, які піддаються хіміотерапії.

Захищає від алергенів

Дослідження показало, що вітамін С, який вводиться три рази в день за допомогою назального спрею, у 74% учасників експерименту зменшував симптоми алергії (такі як нежить, задишка і набряки слизової оболонки). У групі плацебо цей відсоток становив 24%. Цей ефект, імовірно, пов'язаний з тим, що аскорбінова кислота є природним блоком для гістаміну — медіатора алергічної реакції, який активується після контакту з алергеном і подразнює слизові оболонки кишечника, носа, бронхів легенів і шкірні тканини.

Захищає серце

Навіть невеликий дефіцит вітаміну С може призвести до серцево-судинних захворювань, таких як атеросклероз і стенокардія. Саме завдяки цьому компоненту кровоносні судини є гнучкими і міцними, і кожні додаткові 500 мг вітаміну С в день знижують ризик серцевих захворювань або інсульту на 11%.

Робить шкіру здоровою

З одного боку, вітамін С стимулює вироблення колагену, який допомагає зберегти пружність і молодість шкіри. З іншого боку, як потужний антиоксидант, він бореться з вільними радикалами, які атакують його, і захищає клітини організму від шкідливого впливу.

Покращує зір

Дефіцит вітаміну С може бути пов'язаний з більш високим ризиком розвитку катаракти, яка є найпоширенішою причиною сліпоти в світі. Було доведено, що аскорбінова кислота захищає кришталик ока.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, в яких продуктах міститься багато вітаміну В12.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!