Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки Які вітаміни здатні поліпшити зір
commentss НОВИНИ Всі новини

Які вітаміни здатні поліпшити зір

Очам також необхідні вітаміни та поживні речовини

17 березня 2020, 09:50 comments3310
Поділіться публікацією:
Які вітаміни здатні поліпшити зір

Наша зорова система також страждає від нестачі цінних вітамінів і корисних речовин. Недавні дослідження показали, що спеціальні добавки або раціон, багатий на вітаміни, може істотно знизити ризик проблем із зором.

Вітамін А

Цей вітамін дуже важливий для організму, зокрема для здоров'я очей. Він входить до складу зорового пігменту сітківки ока – родопсину. Завдяки йому ми можемо бачити в темряві або при тьмяному освітленні. Дефіцит цього елементу може призвести до далекозорості і сухості очей, коли виникає відчуття "піску в очах".

Вітамін С

Крім того, що вітамін С зміцнює імунну систему, він ще і може запобігти проблемам із зором. Він володіє антиоксидантними властивостями, які нейтралізують в організмі вільні радикали. Нестача цього вітаміну може призвести до ураження сітківки очей та порушення центрального зору.

Омега-3 жирні кислоти

Це цінні речовини, які дуже корисні для здоров'я очей. Омега-3 допомагають захистити зорову систему від запалень і проблем, пов'язаних з дегенерацією жовтої плями.

Каротиноїди

Додайте в свій раціон більше овочів оранжевого кольору, адже в них міститься багато каротиноїдів — активних речовин, які відносяться до кращих друзів очей. Найпотужнішими антиоксидантами з цієї групи є лютеїн і зеаксантин — вони допомагають захистити зір від окисного стресу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як споживання курячих яєць впливає на зір.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!