Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки Чому не можна приймати вітамін С без призначення лікаря
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому не можна приймати вітамін С без призначення лікаря

Вітамін С дійсно дуже необхідний організму

24 квітня 2020, 03:25 comments2888
Поділіться публікацією:
Чому не можна приймати вітамін С без призначення лікаря

Незважаючи на те, що вітамін С — незамінний помічник для підтримки імунної системи, його надлишок в організмі може нашкодити здоров'ю. Вчені пояснили, чому його не можна призначати собі самостійно.

Фахівці запевняють, що всупереч нашим уявленням про те, що додатковий прийом вітаміну С сприяє одужанню під час застуди чи ГРВІ, — це не більш, ніж міф. Хоча в теж час вчені знайшли причину появи такого твердження. Вони кажуть, що аскорбінова кислота дійсно допомагає імунній системі краще працювати, але тільки в тому випадку, якщо її кількість в організмі не перевищує необхідну добову норму. Чому виник такий міф?

Вітамін С дійсно сприяє швидкому поділу Т-лімфоцитів — клітин імунітету, які протистоять небезпечним для здоров'я людини мікроелементам. Також аскорбінова кислота потрібна нашим органам, кістках, зубах, сухожиллях і шкірі, так як завдяки їй синтезується білок — колаген. Не даремно додатковий прийом аскорбінки призначають тим, хто переніс хірургічне втручання або травму.

Разом з цим, важливо знати, що добова потреба організму у вітаміні С становить лише 90 мг. І перевищення цієї дози хоча б на грам для здорового організму може бути чревате наслідками. Надлишок цього нутріента призводить до появи головних болів, запаморочення, безпричинної нудоти, спазмів у животі, блювання і інших розладів.

Щоб подібні симптоми не виникали, не потрібно займатися самолікуванням, тому що вітамін С може прийматися тільки за призначенням лікаря. Крім того, кожній людині, яка харчується правильно (тобто в його раціоні присутні овочі і фрукти) додатковий прийом аскорбінки ні до чого.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому не можна одночасно вживати кальцій і вітамін D.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!