Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки Головні ознаки дефіциту білка в організмі
commentss НОВИНИ Всі новини

Головні ознаки дефіциту білка в організмі

Дефіцит цього елементу негативно позначається на здоров'я

15 травня 2020, 09:05 comments2760
Поділіться публікацією:
Головні ознаки дефіциту білка в організмі

Для правильної роботи організму необхідні вітаміни та корисні речовини, які ми отримуємо разом з продуктами харчування. А дефіцит одного з елементів може призвести до проблем зі здоров'ям. Експерти розповіли, як визначити нестачу білка в організмі.

Випадання волосся

Білки — це головний будівельний матеріал для нашого організму, а тому числі і для волосяних фолікулів. При дефіциті цього елемента фолікули стоншуються і вже не можуть утримувати волосся. В результаті вони починають активно випадати. У таких випадках, варто переглянути свій раціон харчування, додавши в нього продукти, багаті білком.

Слабкість і втома

Відчуття постійної втоми і слабкості в м'язах часто пов'язане з дефіцитом протеїнів, особливо у тих, хто активно займається спортом. Але навіть якщо ви не належите до кількості спортсменів, регулярна нестача білка в раціоні може привести до зменшення м'язової маси і до того, що м'язи не будуть відновлюватися навіть після невеликих навантажень.

Тягне на солодке

На перший погляд, немає прямого зв'язку між, наприклад, курячим філе, багатим білком, і шоколадкою. Проте не варто забувати, що білок — це дуже калорійний елемент. В одному грамі чистого протеїну міститься 4 кілокалорії і його недолік викликає постійне відчуття голоду, яке ми намагаємося погасити швидкими вуглеводами, вибираючи для цього різну випічку і солодощі.

Часті хвороби

Білки виконують в організмі найважливішу імунну функцію і їх скорочення навіть на 20-30% може призвести до серйозних порушень захисних функцій. Якщо ви стали часто хворіти, то не поспішайте до аптеки за дорогими імуностимуляторами, а спробуйте урізноманітнити свій раціон, додавши зайву порцію білкової їжі.

Зниження концентрації уваги

На концентрацію уваги впливає, насамперед, рівень цукру в крові, який піддається постійним коливанням. Для його контролю необхідно поєднувати в одній страві білки, жири і вуглеводи. Білки в цій ситуації запобігають створенню запасів глюкози, а значить, вона буде правильно розкладатися, не провокуючи набір ваги.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, чим небезпечний дефіцит заліза в організмі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!