Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки Продукти, які допомагають поповнити запас вітаміну D
commentss НОВИНИ Всі новини

Продукти, які допомагають поповнити запас вітаміну D

Цей вітамін необхідний для здорового росту кісток

28 травня 2020, 10:50 comments2600
Поділіться публікацією:
Продукти, які допомагають поповнити запас вітаміну D

Як правило, нестача вітаміну D проявляється взимку, коли сонячних днів стає мало. Але його дефіцит серйозно відбивається на стані всього організму. Якщо у вас знижений рівень вітаміну D або ви хочете знати, як поповнити його запас, тоді запам'ятовуйте наступні продукти.

Жирна риба

Хорошим джерел вітаміну D, а також ненасичених жирних кислот омега-3 є жирна риба (лосось, скумбрія, тунець, палтус). Наприклад, скумбрія може містити в 100 г всю добову норму цього вітаміну для організму, а тунець — половину цієї норми. Бажано, щоб така риба з'являлася в раціоні регулярно, тому що її вітамінний склад позитивно впливає і на серце, і мозок.

Яловича печінка

Для різноманітності свого раціону і підвищення рівня вітаміну D можна споживати і яловичу печінку. В 100 г цього продукту міститься 0,053 мг вітаміну. Яловича печінка недорога і дуже корисна, адже збагачує організм рибофлавіном, міддю, а також вітаміном А і В12.

Гриби шиітаке

У свіжому вигляді відшукати їх буде складно, а в сухому — запросто. Вміст вітаміну D у них — 0,163 мг в 50 грамах, вони підвищують імунітет і поліпшують стан серцево-судинної системи.

Курячі яйця

Яйця — популярний продукт, який використовується в багатьох стравах. Він багатий магнієм, калієм, фосфором, вітамінами А, Е, В12, а у жовтку яйця міститься 0,042 мг вітаміну D. Але не зловживайте цим продуктом, дозволяється з'їдати по 2-3 яйця в день.

Молочні продукти

Багато "сонячного" вітаміну є і в молочних продуктах, зокрема ряжанці і кефірі. Але є і хороша новина для хейтерів лактози: багато марок соєвого і мигдалевого молока також збагачені вітаміном D (0,127 мг в одній чашці).

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які вітаміни здатні поліпшити зір.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!