Норвежці побудують готель над прірвою

Футуристичний готель буде стояти на одній з найвідоміших скель країни

Громадськості Норвегії був представлений унікальний проект готелю-бутіка Norwegian Cliff Hotel, який буде побудований на одній з найбільш відомих визначних пам'яток країни – скелі Прейкестулен або Pulpit Rock.

Унікальний проект будівництва нового готелю-бутіка в Норвегії представили архітектори турецької дизайн-студії Hayri Атак Architectural Design Studio. Мало того, що це незвичайне спорудження планують вмонтувати всередину самої відомої скелі Preikestolen, яка вже не одне десятиліття вважається головною визначною пам'яткою країни, так і повністю скляний басейн буде звисати над 604-метровою прірвою.

Назва скелі Preikestolen (Прейкестулен) має декілька значень, в народі її називають "Кафедра проповідника" або "Скеля-кафедра". Це гігантська скеля, що нависає над водами Люсефьорда (Lysefjorden) на висоті 604 метра. Головною особливістю цієї незвичайної скелі стала її вершина, яка має майже ідеально плоску поверхню площею 25 на 25 м. Завдяки заворожливому ландшафту, що відкривається з такої запаморочливої висоти, унікально рівний оглядовий майданчик як магнітом притягує туристів.

в Австралії відкрили пересувний готель з підтримкою 5G.