Головна Новини HI-tech технології Норвежці побудують готель над прірвою
commentss НОВИНИ Всі новини

Норвежці побудують готель над прірвою

Футуристичний готель буде стояти на одній з найвідоміших скель країни

1 серпня 2019, 15:55 comments1288
Поділіться публікацією:
Норвежці побудують готель над прірвою

Громадськості Норвегії був представлений унікальний проект готелю-бутіка Norwegian Cliff Hotel, який буде побудований на одній з найбільш відомих визначних пам'яток країни – скелі Прейкестулен або Pulpit Rock.

Унікальний проект будівництва нового готелю-бутіка в Норвегії представили архітектори турецької дизайн-студії Hayri Атак Architectural Design Studio. Мало того, що це незвичайне спорудження планують вмонтувати всередину самої відомої скелі Preikestolen, яка вже не одне десятиліття вважається головною визначною пам'яткою країни, так і повністю скляний басейн буде звисати над 604-метровою прірвою.

Назва скелі Preikestolen (Прейкестулен) має декілька значень, в народі її називають "Кафедра проповідника" або "Скеля-кафедра". Це гігантська скеля, що нависає над водами Люсефьорда (Lysefjorden) на висоті 604 метра. Головною особливістю цієї незвичайної скелі стала її вершина, яка має майже ідеально плоску поверхню площею 25 на 25 м. Завдяки заворожливому ландшафту, що відкривається з такої запаморочливої висоти, унікально рівний оглядовий майданчик як магнітом притягує туристів.

pNf3-IjKkYkNSLafAxl9Yq7o4.jpg

Дивує не тільки місцезнаходження елітного готелю, але і те, як архітектори розташували чотири поверхи, які вмістять в скельну породу. Згідно з проектом, вхід в унікальні апартаменти розташований не зовсім звичайно, а на даху готелю, але дивацтва тільки починаються.

Оскільки сама скеля є природною пам'яткою Норвегії, це означає, доступ до нього не може бути закритий, тому на його рівній платформі планують облаштувати оглядовий майданчик під відкритим небом. Так звані поверхи вмонтують нижче цієї майданчики, заглиблюючись всередину скельної породи скелі, і кожен з них буде мати велику терасу, що дозволить гостям готелю в повній мірі насолодитися неймовірною красою навколишньої природи і самим фіордом, над водами якого і буде побудований готель.

Але і це ще не все божевілля, яке придумали архітектори: на самому нижньому поверсі планують зробити вузький довгий басейн з прозорим дном і відкриту зону відпочинку з шезлонгами, столиками і зручними кріслами. Причому вся ця неймовірна конструкція буде висунута на багато метрів вперед і підвішена на сталевих тросах над прірвою глибиною практично 600 метрів.

U5kvxx3s-WiFsSUXQr0U4Lys4.jpg

Враховуючи таке розташування басейну, купання в ньому буде доступно тільки любителям екстриму або людям з дуже міцними нервами, адже прозора підлога над вируючим Люсефьордом стане страшним випробуванням для багатьох відвідувачів. Звичайно ж, глибоко проникнути в скелю не вдасться, та й ніхто не дозволить це зробити в цілях безпеки людей і збереження самої скелі, тому і кількість таких екзотичних номерів обмежена.

Проектом передбачено всього 9 елітних апартаментів для гостей готелю, великий хол, де буде розташований ресепшн, а також ресторанний зал і загальна зона відпочинку. Спочатку архітектори планували тільки зробити басейн, але в процесі розробки концепції вони пішли далі, адже ці чудові місця нікого не можуть залишити байдужими. Після презентації концепту і бурхливого обговорення з'явилися чутки, що цей проект з божевільним дизайном басейну може ніколи не втілитися в життя через цінність самого скелі, яка вважається природним надбанням.

Як повідомляли "Коментарі", в Австралії відкрили пересувний готель з підтримкою 5G.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!