Amazon допомагає поліції стежити за людьми: правозахисники стурбовані

Новий додаток Amazon дозволяє стежити за сусідами і передавати інформацію поліції

Amazon піддається критиці за співпрацю як мінімум з 200 правоохоронними організаціями для проведення спостереження через дверні дзвінки Ring. Про таке партнерство стало відомо після запиту про свободу інформації, зробленого технічним новинним сайтом Vice's Motherboard. До того ж група по боротьбі з цифровими правами "Боротьба за майбутнє" заявляло, що Amazon заохочує сусідів шпигувати один за одним.

Партнерські відносини дозволяють співробітникам поліції просити клієнтів "обмінюватися відео" та інформацією про злочини і по питанням безпеки в своєму районі з допомогою програми Ring.

У свою чергу в Amazon повідомили наступне: "Правоохоронні органи можуть обмінюватися відео-запитами користувачів тільки в певній області при розслідуванні активної справи. Ring полегшує ці запити, і потрібна згода користувача для того, аби будь-який відеозапис або інформація передавалась правоохоронним органам."

У свою чергу офіцери поліції не потребують ордерів, щоб попросити запис або інформацію.

"Amazon знайшов ідеальне рішення для послаблення демократичного процесу", - заявили представники організації Fight the Future. "Ці партнерства підривають наш демократичний процес і основні громадянські свободи - їх слід заборонити".

А ось думка сержанта поліції Крейга Херманна з Шоні, штат Канзас: "Я думаю про це як про столи - всі сусіди сидять за столом, ми підсунули стілець до цього столу, щоб сісти самим і краще все роздивитися".

Як повідомляло видання "Коментарі", киберполиция України розширить свій штат.