Японці взялися за формування космічних військ

Слідом за Францією, про готовність створити космічні війська оголосила Японія

Сюжет відомої кіносаги "Зоряні війни" вже не здається таким вже фантастичним. Уряд Японії планує до 2020 року створити космічний підрозділи Сил самооборони Японії .

"Уряд завершить процедуру формування космічного підрозділи сил самооборони країни до 2020 року", - йдеться в повідомленні. Очікується, що особовий склад підрозділу налічуватиме сімдесят осіб.

Таким чином, Японія чітко продемонструвала своє бажання не відставати від великих держав на кшталт США і Китаю і забезпечити захист своєї країни з космосу.

Як повідомляє The Yomiuri Shimbun, зараз японський уряд працює над створенням спостережної системи за космосом, з радаром і оптичним телескопом, яка повинна запрацювати в 2023 році.

Зазначається, що спочатку Токіо планувало створити космічне підрозділ в 2022 році до початку цієї роботи наглядової системи, проте рішення було прискорено у зв'язку з активністю інших країн у цьому питанні. Наприклад, нещодавно про плани створити космічні війська заявив президент Франції Еммануель Макрон, а в кінці зими указ про створення космічних військ підписав президент США Дональд Трамп.

Як повідомляли "Коментарі", військові США запустили найбільший в світі супутник.