Головна Новини HI-tech космос Японці взялися за формування космічних військ
commentss НОВИНИ Всі новини

Японці взялися за формування космічних військ

Слідом за Францією, про готовність створити космічні війська оголосила Японія

5 серпня 2019, 15:01 comments1198
Поділіться публікацією:
Японці взялися за формування космічних військ

Сюжет відомої кіносаги "Зоряні війни" вже не здається таким вже фантастичним. Уряд Японії планує до 2020 року створити космічний підрозділи Сил самооборони Японії .

"Уряд завершить процедуру формування космічного підрозділи сил самооборони країни до 2020 року", — йдеться в повідомленні. Очікується, що особовий склад підрозділу налічуватиме сімдесят осіб.

Таким чином, Японія чітко продемонструвала своє бажання не відставати від великих держав на кшталт США і Китаю і забезпечити захист своєї країни з космосу.

Як повідомляє The Yomiuri Shimbun, зараз японський уряд працює над створенням спостережної системи за космосом, з радаром і оптичним телескопом, яка повинна запрацювати в 2023 році.

Зазначається, що спочатку Токіо планувало створити космічне підрозділ в 2022 році до початку цієї роботи наглядової системи, проте рішення було прискорено у зв'язку з активністю інших країн у цьому питанні. Наприклад, нещодавно про плани створити космічні війська заявив президент Франції Еммануель Макрон, а в кінці зими указ про створення космічних військ підписав президент США Дональд Трамп.

Як повідомляли "Коментарі", військові США запустили найбільший в світі супутник.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!