Головна Новини HI-tech роботи Робот-скат рятуватиме потопаючих
commentss НОВИНИ Всі новини

Робот-скат рятуватиме потопаючих

Китайські розробники створили робота-ската, якого планують використовувати для вивчення морських глибин та порятунку потопаючих

6 серпня 2019, 12:36 comments1430
Поділіться публікацією:
Робот-скат рятуватиме потопаючих

Роботи вже добре показали себе на землі — будівництво будинків, виконання різних завдань, навчання новим навичкам. Тепер же настав час підкорювати морське дно. Китайські вчені розробили биоміметичного робота-ската для роботи під водою.

"Китайські дослідники з Північно-західного політехнічного університету розробили биоміметичного робота у формі ската роду манта, який може рухати плавниками і плавати під водою", — йдеться у повідомленні.

Наголошується, що модель має розмах плавників 80 см. Робот діє за допомогою літієвої батареї, а його швидкість пересування становить 1,85 км на годину.

Керівник проекту Пан Гуанг розповів, що зараз команда розробляє модель, яка могла б пірнати на глибину 1000 метрів і виконувати різні завдання безперервно протягом місяця. Дана розробка може бути використана для пошукових операцій, займатися моніторингом навколишнього середовища в океанах і здійснювати наукові дослідження під водою.

Тестування робота-ската планується для початку здійснити в річці, а вже наступного року його хочуть запустити в океан.

Як повідомляло видання "Коментарі", робот побудував будинок за два дні.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!