Головна Новини HI-tech інтернет В Україні почала роботу місія Євросоюзу
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні почала роботу місія Євросоюзу

Місія ЄС є оціночною

17 серпня 2019, 16:49 comments2289
Поділіться публікацією:
В Україні почала роботу місія Євросоюзу

В Україну прибула оціночна місія Євросоюзу за участю представників DG Connect Європейської комісії, метою якої є перевірка готовності телекомунікаційної сфери України до інтеграції з єдиним цифровим ринком ЄС (EU Digital Single Market – DSM), повідомляє прес-служба глави держави.

Зустріч з представниками місії провів радник президента Михайло Федоров.

"Команда президента чітко розуміє, що подальше прискорення економічного та соціального розвитку можливе лише за умови цифрових перетворень. Ми хочемо та готові швидко виконати всі умови, щоб стати частиною ініціативи ЄС зі створення єдиного цифрового ринку. Для України це – надпотужні цифрові та економічні перспективи", – сказав Федоров.

Радник президента додав, що законопроект "Про електронні комунікації" внесений до переліку пріоритетних, а депутати з майбутнього парламентського Комітету цифрових трансформацій вже активно працюють над ним.

Представники місії ЄС, у свою чергу, заявили про необхідність забезпечити незалежність регулятора в телекомунікаційній сфері. Особливу увагу було приділено питанням захисту даних, конфіденційності та кібербезпеки.

Стратегія DSM успішно реалізується в Євросоюзі. За оцінками експертів, єдиний цифровий ринок може принести щорічно додаткові 415 млрд євро і забезпечити створення сотень тисяч робочих місць. Стратегія спирається на принципи справедливої і відкритої конкуренції, відкритого та безпечного Інтернету.

DSM розглядається як основний актив, спрямований на адаптацію європейського суспільства, бізнес-середовища до нових умов ведення діяльності на міжнародній арені.

Як повідомляв сайт "Коментарі", в Україні хочуть запровадити систему цифрової ідентифікації громадян.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!