Головна Новини HI-tech інтернет Щоб захистити приватну інформацію: «Гугл» відкриє внутрішній інструмент пошуку для вчених
commentss НОВИНИ Всі новини

Щоб захистити приватну інформацію: «Гугл» відкриє внутрішній інструмент пошуку для вчених

Компанія "Гугл" робить диференціальну приватність доступною для всіх

5 вересня 2019, 19:05 comments2359
Поділіться публікацією:
Щоб захистити приватну інформацію: «Гугл» відкриє внутрішній інструмент пошуку для вчених

П'ятого вересня компанія "Гугл" у своєму офіційному блозі повідомила, що відкриває витоки своєї диференціальної бібліотеки приватності — внутрішнього інструменту, яким компанія користується для надійного отримання понять із наборів даних, які містять приватну та конфіденційну особисту інформацію користувачів.

Диференціальна приватність — це криптографічний підхід до наукових даних, який дозволяє, покладаючись на програмний аналіз, отримувати інформацію з масивних наборів даних, захищаючи при цьому конфіденційність користувачів.

Це роблять шляхом змішування нових даних користувачів із штучним "білим шумом", пояснюють працівники компанії. Так, результати будь-якого аналізу не можуть бути використані з розкриттям особистості користувача і не дозволяє зловмисникам з боку простежити будь-яку точку в ланцюзі даних до неідентифікованого джерела.

"Така методика є основою підходу Apple, наприклад, до машинного навчання, орієнтованого на приватність. Це дозволяє компанії отримувати дані від користувачів iPhone, статистично анонімізуючи їх без прив'язки до персоналій, і в кінці отримувати корисні відомості, які можуть допомогти їй поліпшити, скажімо, алгоритми Siri", — відзначили в компанії.

Те ж саме "Гугл" робить з Chrome, використовують "рандомізований сукупний захист конфіденційності". Він не дозволяє відстежувати конфіденційну інформацію, наприклад, особисту історію веб-перегляду.

На початку цього року "Гугл" також відкрив інструмент для своєї навчальної платформи TensorFlow AI під назвою TensorFlow Privacy, що дозволяє дослідникам використовувати алгоритми конфіденційності для захисту даних користувачів під час навчання алгоритмів штучного інтелекту.

"Є й низка інших сфер, таких як охорона здоров'я та соціологія, де диференціальна конфіденційність може бути корисною", — говорять в компанії "Гугл".

Менеджер продуктів "Гугл" Мігель Гевара розповів, що цей тип аналізу може бути реалізований найрізноманітнішими способами і для різних цілей.

"Наприклад, якщо ви дослідник охорони здоров'я, ви, можливо, захочете порівняти середній час перебування пацієнтів у різних лікарнях, щоб визначити, чи є відмінності в догляді за пацієнтами", — зазначив Гевара.

Раніше портал "Коментарі" повідомляли, що браузери Google Chrome і Mozilla заблокували сертифікат безпеки уряду Казахстану.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!