Головна Новини HI-tech інтернет Японці створили величезний дрон для підтримки 5G-покриття
commentss НОВИНИ Всі новини

Японці створили величезний дрон для підтримки 5G-покриття

Псевдосупутник Hawk 30 зможе роздавати Інтернет по протоколу 5G майже по всьому світу

17 вересня 2019, 13:16 comments2200
Поділіться публікацією:
Японці створили величезний дрон для підтримки 5G-покриття

Впровадження 5G-покриття — одна з найактуальніших проблем для технологічного розвитку сучасного суспільства. Іноді можна тільки дивуватися фантазії розробників, які придумують все нові і нові способи забезпечення користувачів Інтернетом п'ятого покоління. Сьогодні поговоримо про те, що придумали японці.

Японська компанія HAPSMobile провела перші льотні випробування псевдосупутника Hawk 30. Розробка представляє з себе літаючий телевізійний ретранслятор у формі крила. Про це йдеться в повідомленні компанії. Псевдосупутник — безпілотний літальний апарат з великою тривалістю польоту. Такі планери можуть перебувати в небі до декількох місяців без дозаправки.

Робота над проектом почалася ще в 2017 році. У загальній складності було витрачено $ 76500000. Передбачається, що апарат може повноцінно запрацювати вже до кінця року. Він призначений не тільки для ретрансляції телевізійного сигналу, але і для роздачі інтернету по протоколу 5G майже в будь-яку точку світу.

Випробування апарату пройшли 11 вересня в Центрі льотних досліджень NASA у Каліфорнії. Їх результат був визнаний успішним.

Hawk 30 — дрон, призначений для польотів на висоті до 20 км і оснащений десятьма електричними двигунами. Планується, що енергію для роботи двигунів літальний апарат буде отримувати від Сонця — енергії сонячних батарей також повинно вистачити на роботу основних систем літального апарату.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Голландії міні-дрони допоможуть боротися з шкідниками.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!