Головна Новини HI-tech інтернет Італійський суд зобов'язав Facebook розблокувати сторінку праворадикальної партії
commentss НОВИНИ Всі новини

Італійський суд зобов'язав Facebook розблокувати сторінку праворадикальної партії

Цивільний суд в Римі зобов'язав Facebook відновити роботу сторінки праворадикальної партії і заплатити штраф

13 грудня 2019, 17:46 comments1554
Поділіться публікацією:
Італійський суд зобов'язав Facebook розблокувати сторінку праворадикальної партії

Італійський суд постановив, що Facebook має відновити сторінку неофашистської партії Casa Pound. При цьому він вказав на той вплив, який чиниться соціальними медіа на політику Італії. Поки що американський технічний гігант проігнорував це рішення.

Цивільний суд у Римі ухвалив, що рішення каліфорнійської компанії порушує фундаментальний принцип рівності політичних партій, закріплений у національній конституції. Будучи забороненою Facebook, партія, на думку суддів, автоматично "виключається з італійської політичної дискусії". Суд також додав, що "майже всі" італійські політичні сили активно використовують платформу для поширення повідомлень чи пропаганди їх політичних ідей. У постанові також зазначалося, що "відносини між Facebook і його користувачами" не можуть бути прирівняні до відносин між двома приватними структурами саме через "особливе положення" соціальної мережі.

Суд також зажадав, щоб компанія платила "штраф у розмірі 800 євро (890 доларів США) за кожен день порушення судового рішення", і розпорядився, щоб Facebook заплатити 15 000 євро (16 700 доларів США) в якості оплати юридичних послуг.

Facebook заблокував сторінку партії Casa Pound, на якій було 240 000 підписників, у вересні. Соціальна мережа послалалсь на порушення правил "ненависницьких висловлювань". З тих пір Facebook дав зрозуміти, що не збирається відновлювати аккаунт.

Як повідомляло видання "Коментарі", відеохостинг YouTube активізує боротьбу з "токсичними" контентом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!