Головна Новини HI-tech інтернет Компанія Huawei допоможе розгорнути 5G-мережу в Норвегії
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанія Huawei допоможе розгорнути 5G-мережу в Норвегії

Норвезька телекомунікаційна компанія Telenor продовжить співпрацю з Huawei при розгортанні 5G-мережі в Норвегії

16 грудня 2019, 16:51 comments1493
Поділіться публікацією:
Компанія Huawei допоможе розгорнути 5G-мережу в Норвегії

Норвезька телекомунікаційна компанія Telenor заявила в неділю, 15 грудня, що Huawei буде брати участь у створенні мережі 5G в Норвегії разом з компанією Ericsson. Це станеться не дивлячись на тиск з боку США. Тим не менш, у п'ятницю глава Telenor Norway Петтер-Бурре Фурберг заявив агентству Reuters, що оператор поступово припинить використання мережевих компонентів Huawei в Норвегії протягом 4-5 років модернізації.

Компанія Huawei стикається з посиленням офіційного контролю в Європі на тлі звинувачень США в тому, що вона створює загрозу національній безпеці. Компанія відхиляє звинувачення.

Huawei, з якою Telenor більше десяти років співпрацює у сфері 4G, буде продовжувати відігравати роль в модернізації своєї інфраструктури, розповіла Reuters Ханне Кнудсен, віце-президент Telenor з комунікацій. "Ericsson був представлений в якості нового постачальника для 5G RAN, але ми також будемо працювати з Huawei, щоб підтримувати мережу 4G і оновлювати покриття 5G в окремих районах Норвегії", — розповіла Кнудсен у відповідь на письмові запитання. За словами Кнудсен, фінська дочірня компанія Telenor DNA також використовує Huawei в якості одного з декількох постачальників 5G RAN.

RAN, або мережа радіодоступу, відноситься до радіостанції і антени, які з'єднують смартфони з мобільною мережею, і складає основну частину вартості нової мережі.

Huawei заявила, що вітає конкуренцію в 5G і сподівається продовжити співпрацю з Telenor. Минулого тижня Telefonica Deutschland вибрала Nokia і Huawei для створення своєї мережі 5G.

Як повідомляло видання "Коментарі", Канада не визначилася з санкціями проти Huawei.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!