Головна Новини HI-tech інтернет Хакери виставили базу даних 267 мільйонів користувачів Facebook
commentss НОВИНИ Всі новини

Хакери виставили базу даних 267 мільйонів користувачів Facebook

Британська компанія Comparitech виявила відкриту базу даних, яка містить конфіденційну інформацію 267 мільйонів користувачів Facebook

20 грудня 2019, 11:39 comments1675
Поділіться публікацією:
Хакери виставили базу даних 267 мільйонів користувачів Facebook

Компанія Facebook у четвер заявила, що розслідує повідомлення про те, що в Інтернеті була розкрита база даних, що містить імена і номери телефонів понад 267 мільйонів користувачів. База даних була доступна для скачування минулого тижня на онлайн-хакерському форумі, що належав злочинній групі, згідно з повідомленням у блозі на сайті Comparitech.

Comparitech заявив, що дослідник безпеки Боб Дяченко виявив базу даних, яка була відкрита для доступу і містила імена користувачів Facebook, ідентифікатори користувачів і номери телефонів. Про виявлення повідомили, і в четвер база даних більше вже не була доступна, згідно Comparitech.

Витік відкритих даних відбувається по мірі того, як соціальна мережа прагне відновити довіру і зняти стурбованість з приводу захисту конфіденційної інформації користувачів. Американські регулятори на початку цього місяця заявили, що британська консалтингова компанія Cambridge Analytica, яка знаходиться в центрі масштабного скандалу, пов'язаного із захопленням даних Facebook, обдурила користувачів соціальної мережі відносно того, як вона збирає і обробляє їх особисту інформацію. Ця справа викликала бурхливу реакцію щодо захисту даних, коли з'ясувалося, що Cambridge Analytica може створювати психологічні профілі, використовуючи дані мільйонів користувачів Facebook.

Розслідування, проведене Facebook, показало, що деякі дані 87 мільйонів користувачів у США та інших країнах були скомпрометовані фірмою. В компанії заявили, що подібна практика порушує умови надання послуг соціальної мережі. На початку цього року Facebook виплатив рекордний штраф в розмірі 5 мільярдів доларів за неправильне використання особистих даних користувачів.

Як повідомляло видання "Коментарі", Facebook придбала іспанський сервіс хмарних ігор.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!