Головна Новини HI-tech інтернет Соціальна мережа Facebook змінить правила рекомендації друзів
commentss НОВИНИ Всі новини

Соціальна мережа Facebook змінить правила рекомендації друзів

У 2020 році Facebook припинить використовувати номери телефонів для рекомендації друзів

23 грудня 2019, 10:35 comments1949
Поділіться публікацією:
Соціальна мережа Facebook змінить правила рекомендації друзів

Соціальна мережа Facebook припинить використання телефонних номерів своїх учасників у системі рекомендацій друзям в 2020 році. Ця міра була прийнята через побоювання з приводу наслідків для конфіденційності користувачів.

Користувачі можуть вибрати надсилання коду на свої мобільні телефони при вході в систему, щоб ускладнити доступ хакерам. Але Facebook визнав, що також вводить телефонні номери в систему цільової реклами та рекомендацій друзів. Компанія каже, що відмовиться від цієї практики у 2020 році. Така суть домовленостей між компанією і регуляторми.

Більшість соціальних мереж тепер пропонують двофакторну аутентифікацію — також відому як двоетапна аутентифікація — для підвищення безпеки облікового запису. Зловмисникам стає складніше проникнути в онлайн-аккаунт, тому що їм потрібен як пароль, так і одноразовий код, відправлений на мобільний телефон власника аккаунта. Але в 2018 році стало відомо, що Facebook також використовує телефонні номери для таргетингу реклами і для включення функції People You May Know, яка рекомендує потенційних друзів Facebook. Захисники конфіденційності і дослідники безпеки розкритикували соціальну мережу, заявивши, що така практика небезпечна і може підірвати довіру до двофакторної аутентифікації.

Як повідомляло видання "Коментарі", Facebook працює над власною операційною системою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!