Головна Новини HI-tech інтернет Соціальна мережа Twitter заборонила публікувати "гіфки"
commentss НОВИНИ Всі новини

Соціальна мережа Twitter заборонила публікувати "гіфки"

Twitter забороняє "гіфки", які можуть представляти небезпеку для страждаючих епілепсією користувачів

24 грудня 2019, 16:38 comments1583
Поділіться публікацією:
Соціальна мережа Twitter заборонила публікувати "гіфки"

Соціальна мережа Twitter забороняє анімовані файли зображень PNG (APNG) на своїй платформи. Це сталося після атаки на аккаунт Epilepsy Foundation в Twitter. Хакери розіслали анімовані зображення, які потенційно можуть викликати судоми у світлочутливих людей.

Twitter виявив помилку, яка дозволяла користувачам обходити налаштування автозапуску і вирішувати кілька анімованих зображень в одному твіті з використанням формату файлу APNG.

"Ми хочемо, щоб у кожного був безпечний досвід в Twitter. APNG були кумедні, але вони можуть представляти загрозу, тому ми прибираємо можливість додавати їх в твіти. Це робиться для безпеки людей з чутливістю до рухомих і блимаючим зображень, у тому числі епілептиків", — йдеться в повідомленні компанії.

Атаки на сторінку Epilepsy Foundation в Twitter відбулися минулого місяця — Національному місяці обізнаності про епілепсію. Тролі використовували хештегі і дескриптор Epilepsy Foundation на Twitter для публікації анімованих зображень зі стробуючими світловими ефектами. Неясно, скільки людей могло постраждати від нападу, але Фонд заявив, що подав заяву в поліцію з приводу цього інциденту.

Анімоване зображення можна вважати смертельною зброєю. Про це заявили судді з Техасу в 2016 році, після того, як чоловік відправив миготливий GIF журналісту Курту Айхенвальду, який страждає епілепсією. Зображення дійсно викликало у Айхенвальда напад.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Twitter поширюють відео, небезпечні для страждаючих епілепсією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!