Головна Новини HI-tech інтернет Facebook розповів, які збирає дані про користувачів
commentss НОВИНИ Всі новини

Facebook розповів, які збирає дані про користувачів

Найбільша у світі соціальна мережа зберігає інформацію про відвідування навіть тих сайтів, які пов'язані з особистим життям людини

29 січня 2020, 14:00 comments1842
Поділіться публікацією:
Facebook розповів, які збирає дані про користувачів

Cоціальна мережа Facebook, якою користуються близько 2 млрд людей по всьому світу, повідомила користувачам, яку інформацію вона про них збирає навіть за межами їх акаунтів. У вівторок, 28 січня, в соцмережі з'явилася вкладка "Дії поза Facebook" (Off-Facebook Activity), перейти на яку можна з налаштувань облікового запису.

На цій сторінці можна побачити дані про те, які сайти відвідував користувач, які програми він запускав, а також які сервіси діляться з компанією особистою інформацією користувачів. Очистити історію відвідувань можливо з допомогою кнопки "Очистити історію", проте це діяння не заборонить Facebook збирати дані й надалі.

Facebook зберігає інформацію про відвідування навіть тих сайтів, які пов'язані з особистим життям людини, наприклад, сайти страхових агентств, клінік і т. д. Згідно з оновленою 28 січня інформації у довідковому центрі Facebook, соціальна мережа здатна запам'ятовувати наступні дії:

-запуск стороннього додатка і вхід в нього через Facebook:

-перегляд вмісту;

-пошук товару в інтернет-магазині;

-купівлю товару або його додавання в корзину;

-перерахування грошей на благодійність.

Дії по збору особистої інформації Facebook робить з допомогою трекерів, які вбудовуються в сайти і додатки. За ним розробники оцінюють, на які сторінки заходять користувачі і якими функціями користуються. Потім Facebook використовує ці дані, щоб точніше підбирати рекламу.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Apple может представить еще один смартфон — iPhone 12 mini.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!