Штучний інтелект буде редагувати статті на Wikipedia

Американські вчені розробили систему, за допомогою якої штучний інтелект сможеш редагувати застарілі тексти на Wikipedia

Одна з причин, чому Wikipedia настільки успішна, полягає в тому, що вона значною мірою спирається на вклад користувачів. Це дозволило платформі рости і наповнюватися різними статтями і контентом. Однак проблема в тому, що іноді деякі статті можуть не оновлюватися свіжою інформацією, а це може означати, що іноді користувач може зіткнутися з записами в Wikipedia із застарілим текстом.

Гарна новина полягає в тому, що з тих пір дослідники з Массачусетського технологічного інституту розробили ШІ, який зможе автоматично переписувати застарілий текст в записах Wikipedia. Ідея використання ботів для управління статтями з Wikipedia не нова, але в більшості випадків вона спирається на шаблони. Тим не менш, з допомогою AI Массачусетського технологічного інституту, система буде в змозі переписати текст, при цьому буде створюватися відчуття, що над текстом працювала людина.

Один з провідних дослідників Дарш Шах пояснив: "У статтях Wikipedia постійно потрібно багато оновлень. Було б корисно автоматично змінювати деякі частини статей, практично без втручання людини. Замість того, щоб сотні людей працювали над модифікацією кожної статті в Wikipedia, знадобиться всього кілька, тому що модель допомагає або робить все сама автоматично. Це призведе до значного поліпшення ефективності".

Зміни, які вносить ШІ, також не будуть занадто різкими, зберігаючи тим самим загальний тон статті при збереженні фактів.

Як повідомляло видання "Коментарі", співзасновник Wikipedia створив власну соціальну мережу.