Головна Новини HI-tech інтернет Нова версія Chrome отримає доповнену реальність
commentss НОВИНИ Всі новини

Нова версія Chrome отримає доповнену реальність

Нова розробка Google надасть простий спосіб зробити AR доступною для користувачів

18 лютого 2020, 14:41 comments2310
Поділіться публікацією:
Нова версія Chrome отримає доповнену реальність

Компанія Google близька до того, щоб зробити деякі передові веб-технології більш доступними. Інтернет-гігант випустив бета-версію Chrome 81 для Android, Linux, Mac та Windows, в якій додана підтримка WebXR для доповненої реальності на основі браузера. У веб-розробників тепер є досить простий спосіб зробити AR доступною для користувачів на різних платформах, не вдаючись до нативних додатків. Базова структура була раніше, але вимагала спеціального включення — це зробить AR доступною для користувачів Chrome, як тільки творці сайту скористаються ним.

Нова платформа Web NFC дозволяє мобільним пристроям взаємодіяти з об'єктами, які можна підключати, знову ж таки, без використання власних програм або функцій системного рівня. Користувачі можуть дізнатися більше про музейні експонати або зареєструватися на конференції без спеціального програмного забезпечення. Знову ж таки, це буде марно, поки розробники сайту не скористаються спеціальним включенням, але платформа буде там.

Chrome 81 також буде значним досягненням в області безпеки. Ця версія браузера не підтримує застарілі протоколи TLS 1.0 і 1.1, які захищають HTTPS трафік. Вони були оголошені застарілими Chrome 72, але цей реліз повністю видаляє їх — будь-який сайт, який все ще використовує старі формати, буде помічений як небезпечний. Якщо сайт хоче уникнути невдоволення Google, йому доведеться використовувати більш нову технологію (переважно TLS 1.3).

Як повідомляло видання "Коментарі", Google Maps відзначає 15-річчя оригінальними оновленнями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!