Головна Новини HI-tech інтернет Роль ботів в соціальній мережі Twitter значно зросла
commentss НОВИНИ Всі новини

Роль ботів в соціальній мережі Twitter значно зросла

Боти істотно впливають на дискусію навколо проблеми зміни клімату

24 лютого 2020, 15:04 comments3506
Поділіться публікацією:
Роль ботів в соціальній мережі Twitter значно зросла

Дослідження, проведене вченими з Університету Брауна, показало, що чверть постів про зміну клімату в Twitter написана ботами. Боти — це комп'ютерні програми, які можуть маскуватися під людей, щоб публікувати або відправляти повідомлення в соціальних мережах.

Дослідники виявили, що повідомлення, опубліковані ботами, створили враження, що існує високий рівень заперечення проблеми зміни клімату. Стаття, в якій детально описуються знахідку, ще не була опублікована, про неї вперше повідомила газета The Guardian.

Дослідницька група проаналізувала 6,5 мільйонів твітів за період, що передує оголошенню президента Дональда Трампа в червні 2017 року про те, що він виключає Сполучені Штати з Паризької угоди про клімат. Відкриття показало, що 25% твітів про зміну клімату, ймовірно, були опубліковані ботами. Більшість цих твітів були присвячені запереченню глобального потепління або неприйняттю науки про клімат.

"Ці дані свідчать про суттєвий вплив механізованих ботів на посилення повідомлень про заперечення змін клімату", — пишуть автори звіту, повідомляє The Guardian. Боти автоматизовані, щоб відправляти повідомлення, але вони повинні бути налаштовані людиною. Команда Університету Брауна не змогла визначити, хто стоїть за цими ботами, які заперечують зміну клімату.

Як повідомляло видання "Коментарі", Twitter буде видаляти фейкові пости.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!