Головна Новини HI-tech інтернет Facebook видалив політичну рекламу президента США
commentss НОВИНИ Всі новини

Facebook видалив політичну рекламу президента США

Facebook видалив політичну рекламу Дональда Трампа, яка маніпулювала питанням перепису населення

6 березня 2020, 10:43 comments1600
Поділіться публікацією:
Facebook видалив політичну рекламу президента США

Компанія Facebook видалила серію оманливої реклами з кампанії Дональда Трампа, яка пропагує "Офіційний перепис населення в Конгресі 2020 року". Рекламні оголошення повідомляли, що респонденти беруть участь в офіційному переписі населення США 2020 року, який починається 12 березня. Їм сприяла група по збору коштів за підтримки республіканських чиновників і команди з переобрання Трампа.

Реклама почала показуватися на Facebook 3 березня. При натисканні на посилання користувачі потрапляють у загальне опитування, присвячене темам для республіканців. Рекламні оголошення були оплачені комітетом Trump Make Great America Again Committee, який є частиною офіційної діяльності Трампа з метою переобрання на пост президента США.

Реклама була "оманлива" і "неприйнятна", говорить Ваніта Гупта, президент і головний виконавчий директор Конференції лідерів по цивільним правам і правам людини, яка допомогла Facebook розробити свою політику по втручанню в перепису. "Якщо Трамп скаже, що фальшивий перепис є "офіційним", люди будуть думати, що він офіційний. Оманлива реклама Трампа буде вводити в оману людей щодо того, як і коли брати участь у переписі 2020 року, погрожуючи їх праву бути підрахованими і приносити ресурси і політичну владу у свої громади", — сказала вона в серії твітів.

Як повідомляло видання "Коментарі", Facebook почав боротьбу з дезінформацією навколо коронавіруса.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!