Головна Новини HI-tech інтернет Microsoft ліквідувала велику мережу шкідливих ботів
commentss НОВИНИ Всі новини

Microsoft ліквідувала велику мережу шкідливих ботів

Компанія Microsoft повідомила про успішну нейтралізації міжнародної бот-мережі, яка займалася крадіжкою особистих даних користувачів

11 березня 2020, 10:24 comments1787
Поділіться публікацією:
Microsoft ліквідувала велику мережу шкідливих ботів

Компанія Microsoft заявила, що була частиною команди, яка ліквідувала міжнародну мережу ботів-зомбі. Мережевий бот Necurs заразив більше дев'яти мільйонів комп'ютерів. Necurs був відповідальним за численні шахрайські дії, включаючи крадіжку особистої інформації і відправку підроблених електронних листів з фармацевтичною продукцією.

Кіберзлочинці використовують бот-мережі для віддаленого захоплення підключених до Інтернету пристроїв та встановлення шкідливого програмного забезпечення. Програмне забезпечення може використовуватися для розсилки спаму, збору інформації про те, для якої діяльності використовується комп'ютер, або видалення інформації без попередження власника.

Том Берт, віце-президент Microsoft з безпеки і довіри клієнтів, заявив у своєму блозі, що перемога над Necurs стала результатом восьмирічного планування і координації з партнерами в 35 країнах. Він повідомив, що здійснені кроки "гарантують, що злочинці в цій мережі більше не зможуть використовувати ключові елементи своєї інфраструктури для виконання кібератак".

Ботнети — це мережі підключених до Інтернету речей, які виконують автоматизовані завдання. Кіберзлочинці використовують ці мережі для відправки шкідливого програмного забезпечення, званого шкідливим ПЗ, яке може надати їм віддалений доступ до комп'ютера. Після того, як шкідливе ПЗ встановлено, ці злочинці можуть отримувати інформацію з комп'ютера або використовувати заражені пристрої для вчинення нових атак або відправки спаму.

Як повідомляло видання "Коментарі", Google і Microsoft нададуть доступ до своїх платним програмам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!