Головна Новини HI-tech інтернет Цифрова бібліотека Internet Archive відкрила доступ до сотень тисяч книг
commentss НОВИНИ Всі новини

Цифрова бібліотека Internet Archive відкрила доступ до сотень тисяч книг

Internet Archive відкрила доступ до 1,4 мільйонів книг, щоб полегшити дистанційне навчання студентів

31 березня 2020, 01:15 comments2052
Поділіться публікацією:
Цифрова бібліотека Internet Archive відкрила доступ до сотень тисяч книг

Цифрова бібліотека Internet Archive відкрила доступ до 1,4 мільйонів книг, які раніше можна було тільки взяти напрокат. Це спростить дистанційне навчання мільйонів студентів по всьому світу.

Сайт з мільярдами збережених сайтів, безкоштовною музикою і кількома мільйонами книг змінив правила оренди і відкрив безкоштовний доступ до 1,4 мільйонів книг. Це дозволить студентам, дослідникам і викладачам навчатися дистанційно.

Internet Archive існує вже майже десять років. Однак весь цей час сайт використовує систему прокату, коли користувачі можуть одночасно читати тільки обмежену кількість книг і через деякий час зобов'язані повернути їх. Якщо хтось хоче прочитати книгу, яку вже взяв інший користувач, то йому доведеться почекати.

"Тепер ми зрозуміли, що наша бібліотечна система не може бути розширена для задоволення потреб світового співтовариства. Щоб змінити цю ситуацію, нам довелося зробити великий крок", — заявили в адміністрації архіву.

Вони додали, що більшість читачів і студентів вже мають доступ до нових продуктів через сервіси OverDrive і Hoopla. Але студенти і вчителі можуть відчувати труднощі при вивченні архівних книг, які існують тільки на папері. Через популярність дистанційного навчання це може бути ще більшою проблемою.

Громадська підтримка цієї бібліотеки була надана більш ніж сотнею установ, окремих осіб і університетів, включаючи Массачусетський технологічний інститут (MIT). Будь-які зацікавлені сторони можуть спонсорувати подальшу оцифровку і збереження книг.

Як повідомляло видання "Коментарі", Google оцифрує десятки тисяч старовинних книг.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!