Головна Новини HI-tech інтернет У браузері Safari виявили небезпечну вразливість
commentss НОВИНИ Всі новини

У браузері Safari виявили небезпечну вразливість

Браузер Safari відкритий до вразливостей через те, що реєструє дозволи для часто відвідуваних веб-сайтів

8 квітня 2020, 01:15 comments1741
Поділіться публікацією:
У браузері Safari виявили небезпечну вразливість

Злом безпеки у веб-браузері Apple Safari може дозволити хакерам отримати доступ до камери iPhone або веб-камери Macbook. Експлойт був виявлений експертом з безпеки Райаном Пікреном, який говорить, що це пов'язано з тим, як Safari реєструє дозволи для часто відвідуваних веб-сайтів.

Дослідник безпеки виявив нову серйозну помилку в Safari, яка дозволяла хакерам отримати доступ до камери і мікрофону iPhone, видаючи себе за знайому URL-адресу сайту, на якій користувач вже надав доступ до камери, наприклад Skype 2.

"Safari рекомендує користувачам зберігати свої переваги для доступу до сайту, наприклад, чи довіряти Skype з доступом до мікрофону та веб-камери. Зловмисник може створити шкідливий веб-сайт, який з точки зору Safari може перетворитися в "Skype". І тоді у зловмисного сайту будуть всі дозволи, які ви раніше надали Skype, що означає, що зловмисник може сфотографувати вас або включити мікрофон", — розповів Пікрен порталу.

Apple перевірила помилки і нагородила Пікрена призом у розмірі 75 000 доларів за їх виявлення. Згідно інформації Apple, діра в безпеці Safari була виправлена в двох останніх оновленнях безпеки, випущених у січні та березні. Пристрої, на яких не встановлені оновлення безпеки, можуть залишатися вразливими.

Як повідомляло видання "Коментарі", Apple розробила і надіслала 20 мільйонів масок медикам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!