Головна Новини HI-tech інтернет Особисті дані мільйонів українців опинилися у вільному доступі
commentss НОВИНИ Всі новини

Особисті дані мільйонів українців опинилися у вільному доступі

У Мережу злили водійські посвідчення і дані біометричних паспортів 26 мільйонів українців

12 травня 2020, 12:36 comments3878
Поділіться публікацією:
Особисті дані мільйонів українців опинилися у вільному доступі

У Telegram почав діяти бот UA Baza, який виводить у широкий доступ персональні дані та документи українців. Зокрема, стала доступною інформація про 26 мільйонів водійських посвідчень.

Як повідомив голова громадської організації "Електронна демократія" Володимир Фленц, бот UA Baza має дані держреєстру, а також бази "Нової пошти" і паролі з соцмереж Вконтакте і linkedin. Фленц зазначив, що у відкритому доступі також виявилися паспортні дані, старі паролі, а також дані з біометричних паспортів та водійські посвідчення.

У Міністерстві цифрової трансформації заперечують будь-яку причетність сервісу "Дія" до витоку даних. Там запевняють, що "Дія" не має власної бази даних, а лише відображає інформацію з реєстрів. Також глава міністерства Михайло Федоров додав, що обсяг інформації, доступний в боті, в десятки, а то і сотні разів, перевищує ту, з якою працює сервіс. Аналіз бота свідчить про використання старих баз даних, які вже не один рік доступні в Даркнеті. Йдеться про базу ПриватБанку, а також інших недержавних баз даних.

Також у Міністерстві запевнили, що СБУ почала слідчі дії відносно діяльності цього бота і доступних в ньому персональних даних.

Як повідомляло видання "Коментарі", до кінця року в програмі "Дія" з'являться 50 онлайн-послуг.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!