Дональд Трамп пригрозив заборонити соціальні мережі

Дональд Трамп розкритикував соціальні мережі після конфлікту з Twitter

Президент США Дональд Трамп пригрозив закрити соціальні медіа-платформи, які, на його думку, ставлять під сумнів повідомлення консервативного характеру після того, як соціальна мережа Twitter позначила деякі його повідомлення попередженням про перевірку фактів.

"Республіканці вважають, що платформи соціальних мереж повністю поглинають голоси консерваторів. Ми будемо суворо регулювати або закривати їх, перш ніж ми зможемо дозволити цьому статися. Ми побачили, що вони намагалися зробити, і зазнали невдачі в 2016 році", - написав Трамп в середу.

Twitter давно піддавався критиці за те, що дозволяв президенту поширювати теорії змови і зводити наклеп на противників, незважаючи на свою політику проти поширення дезінформації. Нещодавно до соціальної мережі звернулися із закликом вжити заходів проти Трампа після того, як він витратив кілька тижнів на просування безпідставної теорії змови. Twitter відмовився приймати заходи проти президента за ті повідомлення, але у вівторок вперше соцыальна мережа помістила тег перевірки фактів в деякі твіти Трампа.

Трамп уже довгий час звинувачує компанії соціальних мереж в упередженості до консерваторів. У червні 2019 року він запросив кількох представників правих рухів в Білий дім в рамках саміту по соціальним мережам. Він також вважає, що можливість спілкуватися в Twitter є ключовим чинником його перемоги на президентських виборах, зазначаючи, що це дозволяє йому безпосередньо спілкуватися з виборцями повідомленнями, не відфільтрованими ЗМІ, які він звинувачує в упередженості.

Як повідомляло видання "Коментарі", Байден назвав Трампа "дурнем" через відмову носити маску.