Головна Новини HI-tech авто В США автомобіль без керма і педалей самостійно розвозить піцу
commentss НОВИНИ Всі новини

В США автомобіль без керма і педалей самостійно розвозить піцу

У штаті Техас відбудуться випробування першого в історії автомобіля, яким людина ніяк не може керувати

7 лютого 2020, 10:12 comments1587
Поділіться публікацією:
В США автомобіль без керма і педалей самостійно розвозить піцу

Першому автомобілю з повністю самостійним управлінням, спроектованому без базових засобів управління людиною, таких як кермо, педалі або бічні дзеркала, було дозволено проходити випробування на дорогах США.

Компанія Nuro, яка займається розробкою дизайну, виробляє автономні фургони для доставки. Автомобіль є другим поколінням автомобілів Nuro, яке він називає R2. Абсолютно автономний автомобіль буде випробуваний в Х'юстоні, штат Техас. Це перший виняток із правила, що вимагає, щоб транспортні засоби мали систему управління для людей-операторів. Більшість правил для перевірки транспортних засобів потребують функцій, які дозволяють водію безпечно контролювати їх.

У спеціальній заяві міністр транспорту США Елейн Прат заявив, що враховуючи максимальну швидкість автомобіля, яка обмежена 25 милями на годину, ці вимоги "більше не мають сенсу". Департамент транспорту (DoT) також буде посилювати контроль за тестуванням. Потрібно, щоб Nuro повідомило інформацію про роботу R2 і звернулося до спільнот, де автомобіль буде випробуваний.

У своєму блозі співзасновник Nuro Дейв Фергюсон сказав, що це рішення стало "віхою для галузі". Автомобілі Nuro призначені для роботи без водія і пасажирів. У дизайні R2 компанія видалила бічні дзеркала і вітрове скло. Автомобіль має рамку у формі яйця, яка менша, ніж у більшості автомобілів в США. Він також має два відсіки з регульованою температурою для доставки. Двері піднімаються після того, як одержувач ввів код. Тоді він зможе забрати своє замовлення. R2 використовує радар, тепловізор і 360-градусні камери, щоб керувати рухом.

Як повідомляло видання "Коментарі", Ілон Маск представить в лютому новий електромобіль.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!