Власників старих iPhone та iPad попередили про проблеми з інтернетом і навігацією

У компанії Apple попереджають, що інтернет буде давати збій при відсутності оновлень

Із сьогоднішнього дня власники iPhone і iPad, випущених до 2012 року, можуть позбутися доступу до інтернету і навігації на своїх гаджетах. Про це повідомляється на сайті компанії Apple.

Як заявили в компанії, необхідно оновити iOS для точного визначення місцезнаходження з допомогою GPS.

"Це пов'язано з проблемою перенесення часу GPS, яка почала впливати на сторонні продукти з підтримкою GPS 6 квітня 2019 року", – зазначили в повідомленні.

Оновлення під номером 10.3.4 необхідно встановити власникам iPhone 5 і iPad (4-го покоління, Wi-Fi Cellular), а iOS 9.3.6 – передбачено для iPhone 4s, iPad mini (1-го покоління, Wi-Fi Cellular), iPad 2 Wi-Fi Cellular) – тільки моделі CDMA та iPad (3-го покоління, Wi-Fi Cellular).

На застарілих моделях виникнуть збої з визначенням місцезнаходження за GPS, а також у додатках, де задіяні показники дати і часу, зокрема, App Store, iCloud, поштовий клієнт і браузер. У випадку, якщо не вдалося вчасно оновити програмне забезпечення, необхідно створити резервну копію даних, які потім відновити за допомогою ноутбука або комп'ютера, тому що бездротове оновлення та резервне копіювання iCloud працювати не будуть.

Як повідомляв портал "Коментарі" раніше, в Україні 1 листопада запустився сервіс стримінгового перегляду кіно Apple TV , підписка на який обійдеться у 124 грн на місяць.