Головна Новини HI-tech гаджет Канадська компанія створила "розумні" сміттєві баки
commentss НОВИНИ Всі новини

Канадська компанія створила "розумні" сміттєві баки

"Розумні" баки допоможуть правильно розсортувати сміття

10 лютого 2020, 17:58 comments2162
Поділіться публікацією:
Канадська компанія створила "розумні" сміттєві баки

Канадська компанія Intuitive розробила і встановила у великих містах Канади сміттєві баки з штучним інтелектом, якого звуть Оскар. Це нейромережа, яка визначає вид сміття і підказує, в яке відділення йогг слід викинути.

Компанія, заснована Хасаном Мурадом і Вивеком Вьясом, встановила Оскара в декількох місцях, таких як торгові центри і аеропорти в Канаді і США. Засновники стверджують, що завдяки правильному сортуванню матеріалів система збільшила переробку на 300 відсотків. Співробітники Intuitive розповідають, що показали Оскару більше мільйона фотографій сміття, щоб навчити систему розпізнавати предмети.

E6ngSNQQDPw1UNxMX1k6DdghP.jpg

У 2018 році Китай заборонив весь імпорт пластику для поліпшення виробництва і скорочення обсягів переробки відходів. Через це в США та інших країнах росте кількість сміття. Відповідно, зростає потреба у більш ефективних методах переробки. Пропозиції щодо AI-моделей сортування сміття не нові. Кілька дослідників розробили і впровадили рішення для підвищення ефективності переробки. Проте ця нова система не вимагає торгових центрів або аеропортів для її встановлення і сумісна з поточним набором стандартних сміттєвих баків.

Як повідомляло видання "Коментарі", штучний інтелект поліпшив якість фільму, знятого в XIX столітті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!