Головна Новини HI-tech гаджет Портативні пристрої попередять про хворобу Альцгеймера
commentss НОВИНИ Всі новини

Портативні пристрої попередять про хворобу Альцгеймера

Ранні ознаки хвороби Альцгеймера можуть бути виявлені за допомогою інформації, яку постачають портативні "розумні" пристрої

14 лютого 2020, 10:19 comments1649
Поділіться публікацією:
Портативні пристрої попередять про хворобу Альцгеймера

Благодійною організацією Alzheimer's Research UK був запущений амбітний проект по розробці портативного пристрою для виявлення ранніх ознак хвороби Альцгеймера. В рамках програми раннього виявлення нейродегенеративних захворювань (EDoN) проект буде аналізувати дані триваючих досліджень цієї хвороби з використанням штучного інтелекту. І ці дані будуть використані для розробки прототипу носимого пристрою протягом трьох років.

Портативні пристрої збирають різні дані, включаючи ходу, частоту серцевих скорочень і характер сну. Дослідники сподіваються, що проаналізувавши ці дані, зможуть виявляти ознаки захворювання за роки до появи симптомів. Глобальна ініціатива вже отримала фінансування від Білла Гейтса. Проект також є частиною більш широких амбіцій уряду Великої Британії щодо використання штучного інтелекту і даних, щоб допомогти краще зрозуміти та попередити хронічні захворювання.

Спочатку EDoN буде співпрацювати з Національним нститутом даних і штучного інтелекту Великої Британії та Інститутом Алана Тюрінга, для вивчення даних триваючих досліджень хвороби Альцгеймера. Добровольці, які будуть носити експериментальний пристрій і ділитися своїми даними, перейдуть з іншого амбітного британського проекту в галузі охорони здоров'я, Програми прискореного виявлення захворювань.

Як повідомляло видання "Коментарі", штучний інтелект буде редагувати статті на Wikipedia.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!