Головна Новини HI-tech гаджет У США створили портативний гаджет, який глушить мікрофони
commentss НОВИНИ Всі новини

У США створили портативний гаджет, який глушить мікрофони

Портативний гаджет у формі браслета зможе глушити мікрофони за допомогою ультразвукових хвиль

17 лютого 2020, 12:16 comments1965
Поділіться публікацією:








У США створили портативний гаджет, який глушить мікрофони

Дослідники з Чиказького університету створили експериментальний браслет, який використовує ультразвукову трансляцію з 24 динаміків для придушення більшості мікрофонів, незалежно від їх положення. Гаджет використовує нелінійність вбудованого підсилювача для "витоку" ультразвукового шуму, який зробить записи марними.

Дизайн браслета забезпечує всеспрямоване заклинювання та усуває сліпі зони (коли датчики глушать одне одного) при русі зап'ястя. В результаті він більш ефективний, ніж спеціалізовані стаціонарні глушники і може навіть шифрувати приховані мікрофони.

Вчені повідомили New York Times, що інвестори запитували про комерціалізацію цієї технології, і, за оцінками, отримати цей анти-мікрофонний браслет можна приблизно за 20 доларів. Він може бути корисним для всіх, хто боїться підслуховування з боку голосових помічників або шпигунських програм. Особливо гаджет зручний для людей, які схильні переміщатися з кімнати в кімнату.


Чи стане гаджет широкодоступним невідомо. Є ряд етичних проблем. Якщо користувач носить гаджет публічно, він зможе глушити телефонні дзвінки і мікрофонні пристрої. І хоча гаджет може допомогти зберегти секретність ділових зустрічей, він також може допомогти політикам уникнути відповідальності. Яким би не був корисним браслет, він може викликати юридичні проблеми, якщо не використовується відповідально.

Як повідомляло видання "Коментарі", нова технологія дозволить створювати 3D-об'єкти за кілька секунд.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!