Головна Новини HI-tech гаджет Єврокомісія розробляє закон про ремонт гаджетів
commentss НОВИНИ Всі новини

Єврокомісія розробляє закон про ремонт гаджетів

Розширене законодавство про "право на ремонт" змусить виробників створювати продукцію, яку можна довше оновлювати та вдосконалювати

13 березня 2020, 03:00 comments1502
Поділіться публікацією:
Єврокомісія розробляє закон про ремонт гаджетів

Для досягнення своєї мети стати вуглецево-нейтральним до 2050 року Європейський союз оголосив про плани розширити свої діючі закони про "право на ремонт", щоб охопити також смартфони, планшети та ноутбуки.

Закон був вперше введений в минулому році і в даний час поширюється на звичайну побутову техніку, таку як телевізори, пральні машини та холодильники, змушуючи виробників створювати продукти, які не тільки прослужать довше, але можуть багаторазово використовуватися, оновлюватися і виготовлятися з перероблених відходів і матеріалів.

Тепер Єврокомісія сподівається розширити той закон, щоб охопити технологічні пристрої, а також ряд інших споживчих товарів, включаючи продукти харчування, упаковку, пластмасу і текстиль. В доповнення до "права на ремонт" Європейський парламент нещодавно проголосував за те, щоб Єврокомісія зажадала, щоб загальний зарядний порт для всіх пристроїв збільшував термін служби зарядних пристроїв, а також розглянула питання про введення нової схеми, яка дозволяє споживачам продати або повернути стару електроніку з більшою легкістю.

Оскільки закон все ще знаходиться на ранніх етапах, розширення правил тепер має бути схвалене різними державами-членами ЄС, Європейським парламентом, перш ніж воно набере чинності.

Як повідомляло видання "Коментарі", Єврокомісія затвердила нову цифрову стратегію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!