Головна Новини HI-tech ігри Коронавірус "онлайн": геймери «залипли» у грі про всесвітню пандемію
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронавірус "онлайн": геймери «залипли» у грі про всесвітню пандемію

У Китаї стрімко набирає популярності гра, в якій гравці виступають у ролі пандемії

27 січня 2020, 17:02 comments3509
Поділіться публікацією:
Коронавірус "онлайн": геймери «залипли» у грі про всесвітню пандемію

Відеогра про пандемію, що руйнує світ і вбиває половину людства, піднялася на вершину популярності в Apple App Store в Китаї. Нагадаємо, три міста в країні були заблоковані, щоб зупинити поширення коронавіруса.

Plague Inc, вперше випущена в 2012 році, є стратегічною грою, в якій гравці грають роль пандемії. Вони повинні розвивати свій патоген, врівноважуючи інфекційність, летальність і видимість. Геймери повинні заразити і вбити якомога більше людей, перш ніж людство придумає і застосує ліки. За даними аналітичної компанії AppAnnie, зараз це найбільш завантажувана платна гра для iOS в Китаї й шостий за популярністюі платний додаток в цілому. Гра також піднялася на вершину хіт-парадів в інших країнах, включаючи Велику Британію і США.

За словами розробників Ndemic Creations, це не перший випадок, коли події в реальному світі призвели до зростання продажів гри. "Plague Inc існує вже вісім років, і всякий раз, коли відбувається спалах захворювання, ми бачимо зростання кількості гравців, оскільки люди прагнуть дізнатися більше про поширення хвороб і зрозуміти складності вірусних спалахів", — розповів представник компанії.

Напередодні загальних виборів у Великій Британії компанія Plague Inc в партнерстві з британською благодійною організацією Full Fact розробила гру, в якій геймери грали роль злих акторів, які проводять кампанію дезінформації, намагаючись поширювати фальшиві новини швидше, ніж перевіряючі факти служби зможуть протистояти їх діям. Виконавчий директор благодійної організації Уїлл Мій сказав: "Ця гра охоплює мільйони людей, допомагаючи їм зрозуміти реальну загрозу, яку неправдива інформація представляє для їх голосування".

Як повідомляло видання "Коментарі",компанія Bethesda показала трейлер нової гри.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!