Компанія Blizzard присвоїла карти, створені геймерами

Компанія Blizzard надала авторські права на створені геймерами карти

Компанія Blizzard вже напоролася на критику з боку геймерів через гру гри Warcraft 3: Reforged, яка має безліч недоробок. Тепер же компанія влізла на черговий скандал.

Ще до релізу Reforged на офіційному форумі Blizzard гравці помітили зміни до правил угоди. Очевидно, компанія не забула історію з картою Defense of the Ancients, яка породила Dota 2 і League of Legends, і вирішила вдарити на випередження. В новій угоді повідомляється, що користувальницькі карти, зроблені в Warcraft 3: Reforged, стають власністю Blizzard.

Крім того, в угоді сказано, що компанія Blizzard може будь-яким чином переробляти контент на свій розсуд. Наприклад, якщо компанії сподобається новий режим, створений всередині Reforged, то Blizzard може без зайвих слів зробити з нього окрему гру. Разом з тим Blizzard залишає за собою право прикрити розробку автономної версії карти іншими гравцями.

Геймери відреагували на нову політику черговою хвилею обурення. Вони заявляють про остаточний занепад Blizzard і відмовляються робити для компанії нові карти і локації.

Як повідомляло видання "Коментарі", інсайдер розповів про перші ігри для PlayStation 5.