Наступний смартфон китайської компанії Huawei не матиме додатків Google

Google не може продавати компанії Huawei продукти і послуги через санкції уряду США

Наступний флагманський смартфон Huawei не буде поставлятися з популярними програмами Google, включаючи Google Maps і YouTube.

Google підтвердив, що через заборону уряду США на продаж Huawei він не може ліцензувати свої додатки для китайського технологічного гіганта.

Це також означає, що у наступного телефону Huawei не буде доступу до магазину додатків Google Play, що може залишити клієнтів без доступу до інших популярних додатків.

Уряд США заборонив американським компаніям продавати продукти і послуги Huawei в травні, посилаючись на міркування національної безпеки. Huawei відкидає будь-які претензії.

Президент Дональд Трамп заявив минулого місяця, що будуть мати місце деякі винятки. Але офіційні особи США не надали жодних ліцензій на торгівлю з Huawei, незважаючи на отримання понад 130 запитів.

Операційна система Android - це програмне забезпечення з відкритим вихідним кодом, тому будь-який виробник може запропонувати його на своєму смартфоні або планшеті. Але компаніям необхідно угоду з Google, щоб включити в нього такі популярні програми, як Maps, Pay, Search, Foto, Play Store і YouTube.

Google не повідомив, чи подав він заяву на дозвіл пропонувати свої програми Huawei. У свою чергу, в заяві китайської компанії говориться: "Huawei продовжить використовувати ОС Android і екосистему, якщо уряд США дозволить нам зробити це. В іншому випадку ми продовжимо розробку власної операційної системи та екосистеми".

Як повідомляло видання "Коментарі", США продовжили дозвіл для компанії Huawei на купівлю продукції в американських партнерів.