Головна Новини HI-tech телефони Наступний смартфон китайської компанії Huawei не матиме додатків Google
commentss НОВИНИ Всі новини

Наступний смартфон китайської компанії Huawei не матиме додатків Google

Google не може продавати компанії Huawei продукти і послуги через санкції уряду США

29 серпня 2019, 13:42 comments1930
Поділіться публікацією:
Наступний смартфон китайської компанії Huawei не матиме додатків Google

Наступний флагманський смартфон Huawei не буде поставлятися з популярними програмами Google, включаючи Google Maps і YouTube.

Google підтвердив, що через заборону уряду США на продаж Huawei він не може ліцензувати свої додатки для китайського технологічного гіганта.

Це також означає, що у наступного телефону Huawei не буде доступу до магазину додатків Google Play, що може залишити клієнтів без доступу до інших популярних додатків.

Уряд США заборонив американським компаніям продавати продукти і послуги Huawei в травні, посилаючись на міркування національної безпеки. Huawei відкидає будь-які претензії.

Президент Дональд Трамп заявив минулого місяця, що будуть мати місце деякі винятки. Але офіційні особи США не надали жодних ліцензій на торгівлю з Huawei, незважаючи на отримання понад 130 запитів.

Операційна система Android — це програмне забезпечення з відкритим вихідним кодом, тому будь-який виробник може запропонувати його на своєму смартфоні або планшеті. Але компаніям необхідно угоду з Google, щоб включити в нього такі популярні програми, як Maps, Pay, Search, Foto, Play Store і YouTube.

Google не повідомив, чи подав він заяву на дозвіл пропонувати свої програми Huawei. У свою чергу, в заяві китайської компанії говориться: "Huawei продовжить використовувати ОС Android і екосистему, якщо уряд США дозволить нам зробити це. В іншому випадку ми продовжимо розробку власної операційної системи та екосистеми".

Як повідомляло видання "Коментарі", США продовжили дозвіл для компанії Huawei на купівлю продукції в американських партнерів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!