Головна Новини HI-tech телефони Huawei звинуватила владу США у кібератаках і обшуках
commentss НОВИНИ Всі новини

Huawei звинуватила владу США у кібератаках і обшуках

Huawei заявила, що влада США нібито використовує будь-які способи, щоб перешкодити її роботі

5 вересня 2019, 17:10 comments1829
Поділіться публікацією:
Huawei звинуватила владу США у кібератаках і обшуках

Компанія Huawei прокоментувала інформацію про початок кримінальної справи Мін'юсту США стосовно нібито крадіжки технологій камер смартфонів. У компанії назвали звинувачення неправдивими і заявили, що влада США кілька місяців поспіль перешкоджають діяльності Huawei. Відповідну заяву опублікували на офіційному сайті компанії. 

"В останні кілька місяців уряд США направив свій дипломатичний і політичний вплив на лобіювання заборони техніки Huawei в інших країнах. Більш того, влада використовує кожен інструмент, що є у їхньому розпорядженні, включаючи юридичні та адміністративні повноваження, а також безліч інших недобросовісних засобів, щоб порушити нормальну ділову діяльність Huawei та її партнерів", — йдеться у заяві.

Huawei звинувачує владу США, зокрема, у нібито дорученні правоохоронним органам погрожувати, підбурювати як нинішніх, так і колишніх співробітників, щоб вони пішли проти компанії і працювали на уряд США. Також у нібито незаконних обшуках, затриманнях та навіть арештах співробітників Huawei і партнерів компанії. Крім того, звучали звинувачення і у кібератаках на внутрішні мережі та інформаційні систем Huawei.

У компанії також заявили, що агенти ФБР ходили додому до співробітників Huawei і здійснювали тиск на них для збору інформації про компанію, і влада США "перешкоджає нормальним діловим процесам і технічній комунікації через залякування, відмову у видачі віз, затримці вантажів" тощо.

У травні цього року президент Дональд Трамп заборонив використовувати американським компаніям телекомунікаційне обладнання Huawei. Але юристи Huawei заявляють, що продукція компанії ніяк не може загрожувати безпеці США. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що наступний смартфон китайської компанії Huawei не матиме додатків Google. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!