Головна Новини HI-tech телефони Європарламент підтримав закон про універсальний зарядний пристрій
commentss НОВИНИ Всі новини

Європарламент підтримав закон про універсальний зарядний пристрій

Новий закон передбачає використання єдиного зарядного пристрою для усіх видів смартфонів

3 лютого 2020, 10:42 comments2590
Поділіться публікацією:
Європарламент підтримав закон про універсальний зарядний пристрій

Члени Європейського парламенту проголосували за єдине універсальне рішення для зарядки невеликих портативних пристроїв. Раніше компанія Apple застерегла проти цього законопроекту.
Рішення прийнято 582 голосами проти 40. Члени Європарламенту тепер закликають Європейську комісію (ЕК) прийняти нові правила. Депутати хочуть, щоб споживачі могли використовувати один зарядний пристрій для всіх моделей смартфонів і планшетів. Але самі пристрої теоретично можуть використовувати різні порти. Ідея цього кроку полягає в тому, щоб "відокремити" продаж зарядного пристрою від продажу нового мобільного пристрою і замість цього спонукати споживачів повторно використовувати ті зарядні пристрої, які у них вже є.
В даний час Apple комплектує більшість своїх айфонів зарядними штекерами з портом USB-A для своїх кабелів Lightning. На відміну від цього, деякі телефони Android, такі як Google Pixel 4, поставляються з настінним зарядним пристроєм з меншим портом USB-C для використання з відповідним кабелем.
PvHkOROtmwbeByhoXrWsgRGuM.jpg
Apple виробляє кабелі з роз'ємом USB-C на одному кінці (ліворуч) і роз'ємом Lightning (праворуч) на іншому. Ухвалення законопроекту, однак, означає, що більшості існуючих кабелів Lightning потрібен адаптер для роботи з новими зарядними пристроями.
Європейські політики боролися за загальний стандарт протягом останнього десятиліття. За оцінками ЄС, застарілі кабелі виробляють понад 51 000 тонн відходів на рік. Проте депутати визнали, що ситуація, принаймні, краща, ніж у минулому, коли деякі запатентовані зарядні кабелі були підключені до їх штепсельної вилки, а це означає, що адаптер не використовувався за межами пристрою, який він підтримував.
Заглядаючи в майбутнє, члени Європарламенту також заявили, що хочуть, щоб ЄС забезпечив сумісність різних бездротових зарядних пристроїв з різними мобільними пристроями.
Як повідомляло видання "Коментарі", Європейський Союз не підтримає санкції проти Huawei.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!