Головна Новини HI-tech телефони Китайський техногігант відмовляється від виробництва смартфонів
commentss НОВИНИ Всі новини

Китайський техногігант відмовляється від виробництва смартфонів

Китайська компанія TCL оголосила про завершення співпраці з відомим виробником смартфонів

4 лютого 2020, 10:00 comments3240
Поділіться публікацією:
Китайський техногігант відмовляється від виробництва смартфонів

Китайський гігант електроніки TCL більше не буде випускати смартфони під брендом BlackBerry. Про це повідомили офіційні представники компанії.

У 2016 році TCL підписала угоду про випуск Android-телефонів під брендом BlackBerry, який випустив кілька сучасних телефонів Android з класичною клавіатурою BlackBerry. Будучи лідером ринку, компанія щосили намагалася йти в ногу з конкурентами, такими як Apple і Samsung. Але в 2016 році BlackBerry вирішила припинити розробку власних смартфонів. Бренд спробував запустити нову операційну систему під назвою BlackBerry 10, але йому не вдалося залучити популярні додатки для своєї платформи. В даний час компанія спеціалізується на програмному забезпеченні і кібербезпеці.

Згідно з угодою, TCL може випускати смартфони під брендом BlackBerry з іконічним клавіатурою, на яку BlackBerry має кілька патентів. BlackBerry Limited надала програми і версію операційної системи Android з підвищеною безпекою для пристроїв, в той час як TCL платила BlackBerry роялті за кожен проданий пристрій. TCL випустила три телефону зі знаменитою клавіатурою під час співпраці з BlackBerry.

Останнім часом ходили чутки, що TCL і BlackBerry розійшлися. Ніяких нових смартфонів не було анонсовано протягом декількох місяців. Потім хтось, хто стверджує, що він є співробітником TCL, розмістив на дошці оголошень повідомлення, що TCL розчарована співпрацею. Джерело повідомило, що компанія вірила, що зможе продавати смартфони зі знаменитою клавіатурою BlackBerry, але не хоче використовувати програмне забезпечення Android і бренд компанії.

Тим не менш TCL заявляє, що буде надавати послуги і підтримку для своїх телефонів BlackBerry до серпня 2022 року. Так що BlackBerry буде жити ще приблизно стільки ж часу.

Як повідомляло видання "Коментарі", смартфони Apple отримають нову програму для надсилання сигналів про допомогу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!